Ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Изгонете махмурлука с шведска горчивка

Изгонете махмурлука с шведска горчивка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2514k
Махмурлук

Всевъзможни са благоприятстващите организма влияния на шведската горчивка. Може би почти няма болестно състояние, на което тази билкова смес да не може да помогне – ако не за пълното му излекуване, то поне за начална помощ и резистентност на тялото ни към по-болезнени състояния.

За рецептата на тази лековита отвара трябва да сме благодарни на известния шведски лекар д-р Самст. Самите съставки за приготвянето ѝ са били открити в неговите документи след смъртта му. В действителност д-р Самст загива злополучно при езда на невероятната 104-годишна възраст.

Имайки предвид достолепните му години можем да сме сигурни, че шведската горчивка, която той е използвал е нещо като панацея и ключът към дългия живот.

Шведска горчивка

Една от лечебните сили на билковата смес е свързана с тежкото пиянство. Според съветите на доктора препил човек може да изтрезнее на място с две супени лъжици от горчивката. На всичкото отгоре няма да има и помен от махмурлук.

Билковата отвара премахва и ревматични болки в крайниците, когато се приема сутрин и вечер, а местата по тялото, който ни болят, се налагат с напоени от тях компреси.

Хапчета

Също благоприятен ефект лекарството оказва и при менструални проблеми. Ако някоя жена страда от оскъдна менструацията или пък тя е доста обилна, необходимо е няколко капки от горчивката да се пият три дни. Процедурата се повтаря двадесет пъти, в резултат на което това, което е в повече, намалява, а това което е в недостиг, се уравновесява.

Съществуват цели 46 систематизирани ползи от отварата на д-р Самст. Редовната ѝ употреба сутрин и вечер предотвратява нуждата от други лекарства, тъй като шведската горчивка укрепва организма цялостно.

Тя освежава нервите и кръвта, премахва треперенето на ръцете и краката. Освен това тялото остава стегнато и тонизирано, а лицето запазва млад и сияен вид задълго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest