Знаменитости дават рецепти против махмурлук

Знаменитости дават рецепти против махмурлук

© Reuters

Новата година често върви в крак с махмурлука. В опита си да се справят с него хората изпробват какво ли не, въпреки че от медицинска гледна точка лечение срещу неприятното състояние след препиване няма, пише в. "Хералд сън", цитиран от БТА.


Южноамериканците например, преди да започнат да пият, натриват с лимон подмишницата на ръката, с която ще държат питието си. Руснаците се кълнат в сока от кисели краставички, а някои азиатци залагат на собствената си урина в борбата срещу махмурлука.


Замайването след употреба на алкохол не подминава и знаменитостите. В. "Хералд сън" разкрива изпитаните рецепти на някои от тях срещу махмурлука.




Известната купонджийка Парис Хилтън споделя, че когато е попрекалила с алкохола, най-много й помагат хамбургерите и пържените картофи.


"Голият готвач" Джейми Оливър се кълне в двойната порция яйца с бекон, докато австралийската певица Дани Миноуг разчита на австралийската паста Vegemite и настърганото върху препечен хляб сирене. Сестра й, поп звездата Кайли Миноуг, предпочита сандвичите с яйца.


Лиз Хърли смята, че най-сигурното средство срещу махмурлук е да не се пие твърде много. Сънародникът й, музикалният продуцент Саймън Кауъл, споделя, че не си спомня кога се е напивал за последен път, но лекът му в подобни ситуации е следният: интензивни тренировки и големи количества плодов сок.


Актрисата Кейт Уинслет разкрива, че когато прекали с алкохола, най-добре й действат сандвичите с наденички и бекон, голяма чаша портокалов сок и подсладен чай. Колегата й Ръсел Кроу е на мнение, че ако човек се придържа към един вид алкохол, няма опасност да се напие.


Робин Уилямс споделя, че лекува махмурлука си със сирене, лучени кръгчета, десерт "Марс" и студен плодов сок. Рецептата му обаче явно не е особено ефикасна, тъй като комикът е известен с проблемите си с алкохола.


Камерън Диас се кълне, че единственият цяр срещу махмурлук е мазнината под формата на сандвичи с много бекон. Актрисата се придържа и към принципа "клин клин избива", и залага и на бирата.


Ако прекали с алкохола, актьорът Колин Фарел пие големи количества вода и хапва пържени картофи. Колегата му Хю Грант твърди, че порция спагети "Болонезе" върши чудеса.


Брад Пит е открил, че за него най-ефикасният лек срещу махмурлук е бащинството. Когато пийва шампанско, "хубавата жена" Джулия Робъртс го редува със сок от моркови, за да не се опияни.


Най-доброто средство според новия Джеймс Бонд Даниъл Крейг е сауната. Крисчън Бейл пък разчита на спорта срещу махмурлук. Мнението на актьора е, че най-добра действа бягането.


Актрисата Рене Зелуегър е установила, че на сутринта след обилен запой най-благоприятно й се отразява английската закуска.


Дженифър Лопес не познава махмурлука. Тайната й рецепта е въздържанието от алкохол. На същото мнение е и Джордж Клуни.


Актьорът ветеран Роджър Мур е открил, че най-добре му действа сладоледът на закуска. След тежка вечер певицата Кристина Агилера предпочита да си остане в леглото и да пие големи количества плодови сокове.


Оказва се, че махмурлукът не подминава и кралските особи. Принц Хари, на когото не са чужди вечерите с изобилие на алкохол, споделя, че за него най-отрезвяващ е млечният ягодов шейк.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: